Ik heb dit boek niet helemaal alleen geschreven. Een aantal lotgenoten hebben ook hun verhaal verteld voor in het boek. Stuk voor stuk verhalen van mensen die het leven weer hebben opgepakt en nu zo ver zijn dat ze vinden dat ze een goed leven hebben met nah. Deze verhalen ondersteunen de informatie die in het boek staat omdat deze mensen inspirerende dingen vertellen over hun leven. Daarmee kunnen zij lotgenoten wellicht net dat beetje hoop en moed geven die nodig is om door te zetten en verder te komen. Nieuwe dingen ondernemen en uiteindelijk weer kunnen zeggen dat het leven goed is, ook mét nah.

Naast die verhalen zijn er ook gedichten en voorbeelden van situaties die lastig kunnen zijn. Deze gedichten en voorbeelden heb ik uitgekozen voor in het boek omdat ze goed verwoorden hoe lastig nah soms kan zijn. Ze kunnen nuttig zijn voor lotgenoten om aan hun naasten uit te leggen hoe zij zich voelen. Omdat het soms gewoon lastig is om zelf de juiste woorden te vinden of voor sommigen zelfs om te kunnen praten.

Mooie bijdragen dus van deze lotgenoten, hier stellen zij zich kort aan u voor.

Ook de fotograaf die de foto’s voor de omslag maakte heeft nah. Ook zij stelt zich hier even voor.

Een boek dus, gemaakt voor en door lotgenoten. Omdat we het belangrijk vinden om uit te blijven leggen wat nah is maar vooral om te vertellen dat het leven ook met nah nog steeds goed kan zijn.