Ik kreeg een hersenbloeding in dec 2014, daardoor was ik rechtszijdig verlamd. Dit helaas van top tot teen.

De oorzaak? De artsen zeiden: pech, pech. ‘Wellicht’ iets verhoogde bloeddruk wat ‘wellicht’ in de genen zit. Onduidelijk dus.

Na een lang revalidatietraject kon ik gelukkig weer naar huis. Nog steeds blijf ik werken aan mijn herstel. Ik kan mijn dagen goed vullen met de hieronder genoemde activiteiten.

Bewegen
Blijven bewegen is heel belangrijk voor het verbeteren van mijn conditie en het oefenen van mijn balans. Bewegen doe ik daarom, naast mijn therapie, ook in mijn vrije tijd. Ik fiets op een driewieler, liefst wat langere afstanden en als het kan doe ik dat drie keer per week en een keer in de week ga ik zwemmen.

Schilderen
Verder schilder ik vaak, kaarten, materie schilderen en op doek.

Schrijven
Ik schrijf regelmatig; columns en blogs, liefst nah gerelateerd.

Lezen
Ik lees graag over filosofie, religie en psychologie. Maar ook over maatschappij, politiek, kunst en wetenschap. Ik houd de laatste ontwikkelingen graag bij.

Zo zijn mijn dagen nu dus weer goed gevuld.

Waarom ik Juan gevraagd heb om mee te werken aan het boek

Juan is een zeer positief ingesteld mens en kan een enorme inspiratiebron zijn voor lotgenoten. Ondanks zijn vele, nah-gerelateerde beperkingen, laat hij de moed niet zakken. Iedere tegenslag of kleine terugval wordt als een uitdaging gezien en aangegaan. Zijn schilderwerk neemt hij zeer serieus, daar wordt geconcentreerd en met veel passie aan gewerkt. Ik heb bewondering voor zijn instelling en zijn doorzettingsvermogen en ik vind zijn schilderwerk echt prachtig. Vandaar de keuze om Juan te vragen om iets te maken voor op de omslag van het boek. Het prachtige werk ‘Het geloof in mijzelf’ laat zijn kracht en vertrouwen zien in een explosie van vormen en kleuren. Dat beeld vraagt om het verhaal achter de maker. Dat verhaal kun je lezen in het boek.

Meer werk van Juan kun je zien op www.nahkunst.nl